Yeshaswi Hygiene

Impotens (erektil dysfunktion)

Impotens eller nedsatt styrka är oförmågan att uppnå och (eller) upprätthålla en erektion som är tillräcklig för samlag. Impotens är en ganska vanlig sjukdom hos män, i Ryssland upplever varje tredje man efter fyrtio års ålder problem med styrka.

Anledningarna till utvecklingen av impotens

Många tror att den främsta orsaken till erektionsproblem (potens) är en psykologisk faktor, men i de flesta fall är detta inte fallet. Mycket ofta är orsaken till en svag erektion eller brist på erektion en sjukdom. Och detta är inte nödvändigtvis en urologisk sjukdom eller infektion. Orsaken kan vara kärlsjukdom, diabetes, nervstörningar, trauma eller hormonella störningar.

För noggrann diagnos och kompetent behandling är det alltid nödvändigt anahatamon.com att kontakta en kvalificerad urolog.

Manifestationer av erektil dysfunktion:

  • erektionen är otillräcklig för samlag
  • försvinnandet av en erektion under samlag
  • fullständig brist på erektion

Hur händer detta

Penis innehåller två cylindriska formationer med en svampig struktur – corpora cavernosa. Med sexuell upphetsning leder nervimpulser till en sjufaldig ökning av blodflödet till corpora cavernosa, jämfört med ett vilotillstånd. Detta blodflöde orsakar en ökning av svampvävnadens volym och därmed en ökning av penisens storlek och spänning. Pågående sexuell stimulering och upphetsning upprätthåller blodflödesnivåerna och skapar spänning.

Efter utlösning (utlösning) eller när sexuell stimulering upphör, rinner blod ut ur den svampiga vävnaden och penis återgår till sin normala storlek och form.

Varje kränkning av någon av dessa mekanismer eller den känsliga balansen mellan dem leder till utvecklingen av erektil dysfunktion..

Fram till nyligen ansågs psykologiska problem vara den vanligaste orsaken till ED. Det har nu bevisats att den främsta orsaken till dessa tillstånd är organisk sjukdom..

Leave a Reply

Your email address will not be published.